Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с паленето при студен двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с паленето при студен двигател

Имам проблем с паленето на моята алфа /146, 1,6 TS, 120hp/. При първо завъртване на ключа винаги гасне. Влиза в режим на второ или трето палене. Дори понякога при нормално работещ двигател на място при подаване на повече газ започва да гърми в колектора и да прекъсва. При студен двигател ми се е налагало дори да спра, да я угася и да я запаля на ново след което всичко е ОК. Нямам на идея какво може да бъде. Някой може ли да помогне със съвет???

С какъв бензин я караш ?
    Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Обикновен безоловен 95. Но това вече е от 5-6 месеца. Чух мнение, че може да бъде и от бензиновата помпа.

Comment

Горивен филтър да си сменял скоро?
        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Не. Не съм сменял изобщо горивен филтър. Карам я от една година, а и колата е 1999г, зареждам само от Шел, но това може би не е никаква гаранция.

Comment

зареждам само от Шел, но това може би не е никаква гаранция.[/quote]

Колега ти си ентусиаст бе и на тази и другите БОЗА
            1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
            2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
            1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Пробвай с ОМВ и супер 100 ! Знам за 2 коли след 1999та (едната е точно 1.6) на които ОМВ им понася по-добре.
              Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

тези симптоми вобще не са от бензина или от филтъра , но какво може да е сега не ми идва на акъл

Comment

Все пак необходимо е да си смениш филтъра

Comment

не съм в час как е ситуацията с този мотор но така ми звучи като на центровка - дали е от зацепване или там от датчика на вала...
                    '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                    '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Май наистина мотора не е в центровка щом гърми в колектора....

Comment

мнее е от бензина
                        и аз сам така след ресет на акумулатора но при мене тожа ссъстояние е само 2 седмици и след това се самоубочава и колата става перфектна
                        Volvo S80 2.0 T5 180hp
                        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower
                          мнее е от бензина
                          и аз сам така след ресет на акумулатора но при мене тожа ссъстояние е само 2 седмици и след това се самоубочава и колата става перфектна
                          Бах туй обучение, тва ЕКУ да не взема висше образование, при мен тая работа става за 5-10 мин!
                          Mitsubishi Outlander
                          Mitsubishi Space Star
                          Daihatsu Terios

Comment

Датчика на вала го смених, но се оказа напразно. Аз също не смятам, че е от бензина. Възможно ли е да бъде от дебитомер на въздуха или някой друг датчик.

Comment

Първоначално публикувано от stan
                              Датчика на вала го смених, но се оказа напразно. Аз също не смятам, че е от бензина. Възможно ли е да бъде от дебитомер на въздуха или някой друг датчик.
                              ако е дебитомер, той и на загряла кола ще ти прави мизерии
                              иди на диагностика де ?
                              дебитомера най лесно се разбира по това че след 4500 оборота колата просто само реве и не върви

може да е всеки от другите датчици, тва само екзаминера може да го покаже....
                              '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                              '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                              '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Working...
                              X